23 februari 2016

BIM

HNR biedt volledige ondersteuning op het gebied van BIM. En met volledig, bedoelen wij dan ook echt volledig!

In de meeste gevallen wordt BIM in de afbouw ingezet als marketing element. Bij HNR Totaalafbouw wordt BIM echter in de meest praktische vorm gebruikt:

Werkwijze HNR Totaalafbouw:

 • Met Tekla BIMSight of Solibri Model Viewer bekijken wij een model om zodoende snel een beeld te krijgen van de projectgrootte en -complexiteit, transportmogelijkheden en de betreffende afbouwonderdelen.
 • Bij een goed gemodelleerd model, kunnen wij vervolgens geautomatiseerd hoeveelheden uittrekken m.b.v. Autodesk Revit, Tekla of Solibri Model Checker.
 • Indien de afbouwonderdelen nog niet gespecificeerd zijn, kunnen wij op basis van de opgegeven prestatie-eisen het best passende product toekennen in het model. Dat doen wij samen met onze adviseurs van de betreffende fabrikanten.
 • In de stap hierna kunnen wij de gekozen afbouwonderdelen modelleren op werktekening-niveau (LOD-400) m.b.v. Tekla of Autodesk Revit en indien gewenst zelfs op as-built-niveau (LOD-500). Wij kijken daarbij wel altijd naar het doel en hanteren de kunst van het minimaliseren om zodoende de bestandsgroottes te beperken.
 • Als wij modelleren op werktekening-niveau, dan doen we dat zodanig dat er een clash uitgevoerd kan worden. Bijvoorbeeld: Wij kunnen de metal stud stijlen van lichte scheidingswanden modelleren, zodat er een clash uitgevoerd kan worden met kanalen.
 • Tijdens de voorbereiding van de uitvoeringsfase, nemen wij samen met onze afbouw-uitvoerders en monteurs de afbouwdisciplines door. Onze afbouw-uitvoerders zijn uitgerust met een tablet, laptop en telefoon met Tekla, Solibri en Autocad 360.
 • De afbouw-werktekeningen kunnen wij vervolgens aanleveren in alle denkbare formaten (PDF, DWG, DXF, IFC, enz.). Tevens verstrekken we een grootformaat afdruk op papier.

Aanvullende specialiteiten:

 • HNR Totaalafbouw kan werkt volledig “In the Cloud”. Zodoende kunnen wij overal een mobiel kantoor vormen en werken we volgens het “Paperless Office” principe.
 • HNR Totaalafbouw kan (indien gewenst) ondersteuning bieden in de vorm van BIM-coördinatie.
 • HNR Totaalafbouw kan het volledige tekenwerk verzorgen van projecten die voor meer dan 50% uit afbouwonderdelen bestaan. Bijvoorbeeld: Bij transformaties en renovaties kunnen wij de vloeren, wanden, plafonds en installaties modelleren.
 • HNR Totaalafbouw kan een 3D-laserscan maken van het betreffende object.
 • HNR Totaalafbouw beschikt over de grootste BIM-bibliotheek qua afbouwonderdelen en kan desgewenst BIM-objecten op maat uitwerken.

knauf-bim-hnr-volendam-afbouw

Helaas worden wij nog steeds veel te vaak pas in de afbouwfase van een bouwtraject ingeschakeld, terwijl wij juist in de beginfase het verschil kunnen maken. Door het afbouwpakket goed op de overige elementen in een bouwproject af te stemmen, kunnen wij keer-op-keer een gigantische faalkostenreductie realiseren!

Contact opnemen naar aanleiding van bovengenoemde informatie?